Nl / En

IngrediŽnten

              Mijn voorraadkast  

Graag geef ik hier wat uitleg over de ingrediënten die ik gebruik. Er zullen waarschijnlijk enkele ingrediënten op deze lijst staan die je wat vreemd in de oren zullen klinken, maar eenmaal je ze hebt leren kennen, wordt het heel snel een goede gewoonte. Ik koop biologische producten voor zover dat mogelijk is. Onderaan geef ik informatie bij wie en waar ik deze producten aankoop .

                                          De melen

  • Amandelmeel: dit zijn gemalen, rauwe amandelen. Ze zijn heel gezond en hebben van nature een zoete smaak. In de meeste recepten voor brood word er dan ook geen suiker toegevoegd.

  • Volkoren rijstmeel: Het meel van volkoren rijstkorrels is neutraal van smaak en gebruik ik graag in combinatie met andere melen.

  • Boekweitmeel: bevat vitamine B en is een goede bron van plantaardige eiwitten. Het geeft aan bepaalde recepten net dat tikkeltje extra.

  • maïsmeel: geeft een lekkere smaak aan je brood.

                                           Zoetstoffen

  • Dadels: deze zijn heel zoet en bevatten natuurlijke vruchtensuikers. 

  • Honing: biologische honing heb ik altijd in huis.

  • kokosbloesemsuiker: wordt gewonnen uit de bloesems van de kokospalm. Het is een  onbewerkte en natuurlijke suiker.

                                            De Vetten

  • Ongezouten boerenboter: zuivere en onbewerkte boter.

  • Druivenpitolie: is heel gezond en mag je verwarmen tot 170 graden. Deze olie is redelijk neutraal van smaak

  • onbehandeld kokosvet: is heel gezond. Zowel koud als warm te gebruiken .

  • extra vierge olijfolie: deze olie is een must in de keuken. Ook altijd makkelijk als je een keuze aan oliën hebt van noten, zaden...

                                        Zuivelvervangers

  • Ongesuikerde rijst-en sojamelk: deze staan bij mij klaar voor gebruik. Wel goed etiketten lezen als je zuivelvervangers gebruikt, want vaak wordt hier suiker aan toegevoegd.

  • Ghee:Deze lactosevrije boter komt uit de Indiase ayurveda keuken. Het is lactosevrij en kan hoge temperaturen aan. Ik maak er heel graag gebruik van om mijn glutenvrije recepten op deze manier ook lactosevrij te maken. Twee vliegen in één klap en dan ook nog eens heel lekker.

                                              Extra's

  • Raw Cacao: de pure rauwe cacao is heel gezond. het bevat heel wat anti-oxidanten. Het heeft een bittere smaak, maar met wat goede zoetstof is het echt genieten.

  • Blond lijnzaad: deze zaden gebruik ik meestal gemalen als toevoeging in broodjes. Het smaakt lekker en is goed voor je darmflora.

  • vlozaadpoeder: dit is het gemalen zaad van de weegbree. Het is een natuurlijke broodverbeteraar en een must als je glutenvrij brood bakt.

  • Johannesbroodpitmeel: dit zijn de fijngemalen vruchten van de johannesbroodboom en gebruik ik om koude vloeistof in te dikken.

  • Bicarbonaat: dit gebruik ik in combinatie met citroensap waardoor het deeg rijst.

  • Roasted almond butter: geroosterde amandelboter

  • witte amandelpasta: pasta van amandelen. Een puur ingrediënt dat je kan eten als beleg of gebruiken in gebak.

  • zonnebloempittenpasta: een lekkenij dat in combinatie met kokosbloesemsuiker zorgt voor heerlijke caramel.

  • zaden en noten in alle smaken,geuren en kleuren: zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaad, pecannoten, okkernoten, cashewnoten..allemaal bron van vezels en vitamines.

  • Onbehandeld zout: Himalayazout en keltisch zeezout.

  • gist: gist is van nature glutenvrij. Soms hebben mensen die gluten-intolerantie hebben problemen om gist te verwerken. Luisteren naar je lichaam is hierin dan ook van groot belang.

Wekelijks ga ik naar de Bioplanet of het biokraam op de markt waar ik de meeste verse producten aankoop. Sommige producten zijn er niet te vinden of zijn interessanter om in grote hoeveelheden aan te kopen, en dat doe ik dan on-line. Ongeveer één keer per maand. Lekker makkelijk en op deze manier heb ik altijd voorraad in huis. Als je droge voeding bewaard zoals het hoort, dan gaat die heel lang mee. Hierbij enkele nuttige adressen.

www.bioplanet.be

www.pit-pit.com 

www.delevendeaarde.be

www.oilenvinegar.com

glutenvrijewebshop.be

Naar recept

nieuwste recept!

Snickerballetjes!

Lees meer

DOWNLOAD MEDITATIES

Hier kan je de meditaties uit het boek downloaden

Lees meer

OVER MIJN BOEK

Meer info over “Glutenvrij,gezond en gelukkig"

Contactformulier

Wens je hier een advertentie te plaatsen?
Contacteer mij vrijblijvend voor meer info!